Een klinische studie starten?
Van voorbereiding tot start, dit moet je weten voor je aan een klinische studie begint
Wat is er nodig om je klinische studie te kunnen starten? Wat doe je zelf, en welke dingen regel je in overleg met HollandPTC? Je hoort het tijdens het digitale event over klinische studies op 26 januari. Dus wil je een klinische studie starten, als PhD of PI, of zou je er alvast meer over willen weten? Meld je dan aan!
Programma
Wendy Dontje van het Dutch Oncology Research Platform (DORP) vertelt wat er komt kijken bij het opzetten van een klinische studie. DORP heeft een clinical trial roadmap opgesteld waarin in 6 fasen wordt beschreven wat er geregeld moet worden voor de uitvoer van een klinische studie. Wendy neemt je mee in de eerste 3 fasen en legt uit wat er komt kijken bij de voorbereidingen. Denk aan je onderzoeksvoorstel, haalbaarheid, het registreren van je studie en includeren van patiënten.
Daarna vertelt Charlotte van der Vos van HollandPTC wat er nodig is om bij HollandPTC te kunnen starten. Zo is HollandPTC een eigen juridische entiteit, wat een studie vaak een multicentre onderzoek maakt en dat vraagt om een andere voorbereiding. Verder is de klinische workflow van belang, omdat we moeten bepalen of en hoe we de studie in onze dagelijkse behandeling van patiënten kunnen inbouwen.
Praktisch
Dinsdag 26 januari van 16.00 – 17.30 uur, online
Meld je aan via researchoffice@hollandptc.nl, dan krijg je een link om deel te nemen.